verslag ZVC ESVO - zvc hermanos 4 - 4

 

Doelpunten:

Diesveld Laurens

Martynowski Jan

Milon Wim

Van Uytsel Dennis

 

Verslag

Het nieuwe zaalvoetbalseizoen opende traditiegetrouw met een bekerwedstrijd.


De tegenstander Hermanos ZVC was ons onbekend, maar de scoutingcel had zijn werk gedaan: zo leerde hun facebookpagina ons dat ze reeds 20 competitiewedstrijden ongeslagen waren (inclusief promotie naar vierde afdeling, waar wij ook spelen) en dat 'Gouden Hermano' Luca de goal weet staan. Die bleek uiteindelijk niet op het digitale wedstrijdblad te staan, maar aangezien ook onze Gouden Stier Michiel ontbrak, waren ook daar de bordjes al in evenwicht.

 

Het was voor ons wel even zoeken na ongeveer een jaar weinig of niet te hebben samengespeeld. In aanvallend opzicht werd er te vaak voor de moeilijke of overhaaste optie gekozen, waardoor de keeper niet echt op de proef werd gesteld. De organisatie stond er wel, want ondanks het balbezit voor de bezoekers konden ze er weinig of geen gevaar uit puren.

Een doelpunt van Dennis werd eerst nog afgekeurd wegens handspel ("als de aanvaller rechtstreeks doelgevaar puurt uit een handbal, is het doelpunt altijd ongeldig"), maar even later was het wel prijs voor onze net getrouwde man, 1-0. De 1-1 was mooi uitgespeeld. Het scenario van de wedstrijd bleef constant tot de finale 4-4: wij kwamen telkens op voorsprong, maar tot drie keer toe (!) stond bij de eerstvolgende actie van de bezoekers de gelijkmaker alweer op het bord. Een aandachtspunt!

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen: de eerste penalty werd gepakt door Dries, maar ook ik miste helaas. De tweede ging aan beide kanten binnen. Toen een Hermano de derde op de paal trapte, klaarde Eyup (of was het Wim?) de klus.