Speeldag 1: Esvo - The Globesjotters 

 

Uitslag 2-5
Doelpunten: Jan en Nils
 
''Niet goed genoeg"
 

 

We spoelen eerst terug naar de bekerwedstrijd tegen De Boskneuters, die een reeks hoger dan ons spelen: in de Hovense sauna speelden we een verdienstelijke eerste helft (3-0), maar kregen we in de tweede helft toch nog dubbele cijfers om de oren: 10-1. Eén ding is dus zeker: Esvo wint (alweer) geen beker. 

 

Op de openingsspeeldag van de competitie en onder het toeziend oog van 'PDG' Eddy ontvingen we The Globesjotters; zij promoveerden na een derde plaats uit vijfde afdeling. Wijzelf zagen in het tussenseizoen twee spelers andere sportoorden opzoeken: Gouden Schoen Koen koos definitief voor de fiets en Dennis richt zijn pijlen op het darts. De (nog) smalle(re) kern bestaat nog uit Dries, Roel, Mike, Laurens, Michiel, Jan, Wim, Dimitri en Mathias. Daarbij dient nog rekening te worden gehouden met opleidingen, avondshiften, blessuregevoeligheden, zaalvoetbal op hoger niveau en het gezin. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het voor deze seizoenopener meteen puzzelen was: Dennis 'in noodgevallen' mocht de zaalschoenen terug uit de doos halen en ook Nils van ESVO-B werd opgetrommeld om aan zes man te raken, waarvoor dank! Aangezien Antwerp om 21u30 al 3-0 achterstond in Barcelona poogden we Dimitri nog tot bij ons te krijgen 'maar die had al te veel gedronken'. 

Een 0-2-achterstand werd nog goedgemaakt, maar in het algemeen ontbraken de rust en het extraatje om het verschil te maken en was het doelhout ons niet gunstig gezind: 2-5. Het beste nieuws viel dan ook extra-sportief te rapen: JH Viva geeft algemeen forfait waardoor er (denk ik!) geen zakker zal zijn in onze reeks.Kern: Dries, Roel, Dennis, Laurens, Jan en Nils