verslag ZVC ANtwerp stars - ZVC ESVO 6 - 1

Doelpunt: Roel'Maar met zes? Dat wordt krap', ziedaar de letterlijke woorden van de scheidsrechter bij de ID-controle net voor aanvang van de wedstrijd. Profetische woorden, zo zou blijken, na een bewogen wedstrijd. En dat lag voor alle duidelijkheid niet aan de faire tegenstanders.Het begon in de dertiende minuut met een terechte gele kaart voor Dimi na een stevige fout op een Antwerpse Ster. Enkele minuten later speel ik de bal voorbij een tegenstander, waarbij die mij blok zet en me met de hand in het gezicht raakt. Ik maak de niet-fluitende scheidsrechter er beleefd (!) attent op dat dat toch een fout waard was en krijg prompt een gele kaart. Wim, die op dat moment aan de zijlijn klaarstaat om de bal terug in te trappen, spreekt vervolgens de woorden uit 'meneer, dat is toch obstructie' en krijgt ook een geel karton onder de neus geschoven. Compleet belachelijk.We gaan uiteindelijk toch rusten met een 0-1 voorsprong. Anderhalve wedstrijd zonder tegendoelpunt: straf!

 

Bij aanvang van de tweede helft maakt Wim een strafschopovertreding na toch wel onnodig balverlies achterin: tweede geel (dus rood) en zijn wedstrijd zat erop. Dat wilde zeggen vijf minuten met een man minder op het veld*. De strafschop wordt hard naar de hoek getrapt, maar Dries heeft een schitterende save in petto. Met een mannetje meer kon de thuisploeg wel het tij keren en komen ze net voor het einde van de vijf minuten op een 2-1-voorsprong.Voor ons werd het dan moeilijk om nog een vuist te maken en kregen we met 6-1 onze zwaarste nederlaag van het seizoen aangesmeerd.

* Toch krijgt deze wedstrijd mogelijk nog aan staartje. Ik citeer het Futsal reglement, artikel F11.2:'In geval van een rode kaart dient de ploeg van de betrokken speler een bepaalde periode met een speler minder verder te spelen. Tijdens een wedstrijd die gespeeld wordt met een vooraf welbepaalde tijdsduur, bedraagt deze periode 5 minuten, tenzij de tegenpartij binnen deze straftijd een doelpunt scoort'.Dat laatste stuk heeft de scheidsrechter ons niet toegelaten; bovendien slikten we twéé tegendoelpunten met een speler minder op het veld. Als blijkt dat het recht aan onze kant staat, laten we het hier niet bij. To be continued!