verslag zvc ESVO A - ZVC Verdansk 1 - 5 

 

Datum: 12/10/2021
ESVO A - Verdansk
Uitslag 1-5

Doelpunt: Wim M.

Geen vijf op twaalf -dat kon technisch gezien ook niet- maar wel een drie op twaalf voor ESVO in het klassement, na een derde nederlaag in vier wedstrijden. 


Compact verdedigen, geen goals in cadeauverpakking geven aan de tegenstander en efficiënt zijn aan het vijandelijke doel is het eenvoudige concept van zaalvoetbal. Dat lukte in de eerste helft meer dan aardig. We kwamen zelfs op voorsprong na een mooie aanval, proper afgerond door Wim. Er waren nog kansen met onder andere het twee keer raken van de lat in dezelfde fase, maar zelf de nul houden bij de rust lukte helaas niet. Eén keer werd het mannetje niet gevolgd en hadden we prijs, 1-1. 

Na de rust was het een ander verhaal. De bezoekers wilden duidelijk gebruik maken van hun grote bank en schakelden een versnelling hoger. Dat bekochten we na enkele foutjes toch met snelle tegendoelpunten, waardoor de wedstrijd al vroeg in de tweede helft in een beslissende plooi lag. Er werd wel geprobeerd om er nog iets van te maken, maar op 'makkelijke goals' moeten we dit seizoen niet te veel rekenen. Om punten te pakken zullen we geen 23, maar 46 minuten moeten spelen zoals in de eerste helft, en moeten de voetbalgoden ook aan onze kant staan.

Te beginnen volgende week bij de rode lantaarn, anders is het vijf VOOR twaalf.