Speeldag 9: The Globesjotters - Esvo
uitslag: 4-5

Doelpunten: 2x Koen, Laurens, Wim en Roel

 


De terugronde startte om 21u in een sneeuwvrij Schoten, waar de scheidsrechter uitblonk in afwezigheid. Bij ons maakte Mathias logischerwijs met dit weer toch niet de verplaatsing uit het verre Limburg en had doelman Dries oorspronkelijk afgezegd. Koen werd opgetrommeld om in doel te staan, maar iets voor 20u bleek Dries' trein aan te komen om 20u08 in Ekeren waarna hij tijdig ter plaatse was. 

Drie rode lantaarns -waaronder wij- met vijf punten en daarboven tegenstander The Globesjotters die negen stuks telden; zo zag de stand er onderin uit. Indien we nog uitzicht wilden houden op een paar plekken hoger kon er maar best niet verloren worden, zoals in de opener van het seizoen, 2-5 toen.
Na enkele kansen kwamen we op 0-1 maar nadat we twee keer te laks anticipeerden op de opkomende doelman waren de rollen omgekeerd, 2-1. Net voor rust maakten we gelukkig nog de gelijkmaker, 2-2. Met 16 gemaakte doelpunten in 8 wedstrijden behaalden we dan al ons gemiddelde. Om te winnen moesten we onszelf dus overtreffen en dat lukte: we kwamen telkens op voorsprong, maar evenveel keer keerde de tegenstander terug, tot 4-4. Dat leek de eindstand te worden tot Koen at the buzzer (omdat er geen scheidsrechter was was er een einduur gekozen) nog scherp ageerde en zo profiteerde van een slechte intrap richting de hoog staande doelman. Koen was net iets sneller op de bal die zo in het lege doel rolde, 4-5! Er werd zelfs niet meer afgetrapt. 

Dinsdag volgt een thuiswedstrijd tegen Patro Hoevenen, waarvoor wij toch het zwarte beest zijn. We behaalden in Hoevenen onze enige overwinning (met z'n vijven!) van de heenronde en ook vorige jaar pakten we er zes op zes tegen. Tijd om de eerste keer dit seizoen de drie punten in 't Venneke te pakken!