verslag ZVC ESVO - The Young Ones 7 - 5

We zijn allemaal (zaal)voetballers maar in de eerste plaats mens, vriend, vader of echtgenoot. Namens heel zvc ESVO willen we dan ook ons medeleven betuigen aan de spelersgroep van The Young Ones die niet zo lang geleden afscheid moesten van een vriend/ploeggenoot.

 

"13+12=25"


Alea iacta est: de bal heeft voor het laatst dit seizoen gerold.

In de slotwedstrijd van het seizoen hebben we eindelijk de nul tegen ploegen uit de top-5 van de tabellen kunnen vegen. Na een pittige partij slaagden de soms beschonken bezoekers er net niet in om zich helemaal in de wedstrijd te knokken en konden we telkens een marge van (minimum) twee doelpunten behouden. Elkeen deed z'n duit in het zakje: Michiel leek voor een keer niet in het tactische keurslijf van Vordensteyn te zitten en toverde als vanouds, Mathias heeft geen matchritme / fysiek nodig om een stevige meerwaarde te zijn, Dennis darte(lde) over het plein, Koen was dit seizoen een toonbeeld van regelmaat, Laurens was zijn opportunistische zelf en pikte net als Dimi en Jan twee doelpunten mee. En te zeggen dat Jan pas in de tweede helft aanwezig was. Voor doelman Dries is het seizoen misschien wel te snel voorbij: zijn Gouden Schoen zal hij niet verlengen maar na een moeizame heenronde presteerde hij de afgelopen speeldagen op het niveau dat we eigenlijk van hem verwachten (😉).

Na een 4-1-ruststand wonnen we dus met 7-5 en namen zo knap revanche voor de 11-2-nederlaag in de heenronde. Bovendien winnen we voor het eerst (en laatst) dit seizoen twee wedstrijden na elkaar en sloegen we er pas voor de tweede keer in om meer dan zes doelpunten te maken. We pakten 13 punten in de heenronde, 12 in de terugronde en eindigen met 25 punten (waarschijnlijk) op een gedeelde 6de plaats. Ik had daar persoonlijk voor aanvang van het seizoen voor getekend, ondanks een doelsaldo van -45 (groen lachje.)

Het laatste fluitsignaal betekende ook dat Koen (sinds 2014) en Dennis hun zaalschoenen aan de haak hingen. Van de nog actieve zaalvoetballers was Dennis de op één na langst aangeslotene (2007). Als we Eddy daar bij rekenen (sinds 1992!) de op twee na langste.
Dennis, Koen: bedankt voor de vele fijne jaren en zeker tot ziens! De deur blijft op een kier tot je ze zelf terug zou willen open duwen.

Wij breien er ondertussen minstens een jaartje bij in vierde afdeling. De kern voor volgend seizoen bestaat nog uit Dries, Roel, Dimi, Michiel, Wim, Jan, Laurens, Mathias en Mike. Rekeninghoudend met werk in shiften, andere hobby's, blessures en gezinssituaties mag/moet er zeker versterking bij. 

Van Eyup is er nog maar weinig nieuws sinds zijn zware auto-ongeluk: of we hem ooit nog in het gele shirt zullen zien lijkt me onzeker. Ook aan jou, Eyup, goede moed en laat gerust eens iets van je horen moest je dit lezen.

Tot slot zou het fijn zijn om met een aantal aanwezig te zijn op het het eindeseizoensfeest op zaterdag 10 juni.Doelpunten: 2x Laurens, 2x Dimi, 2x Jan en 1x Michiel